Seurakuntaliitto 

Suomen evankelisluterilainen seurakuntaliitto

Seurakuntaliitto pähkinänkuoressa

Seurakuntaliitto pähkinänkuoressa

Suomen evankelisluterilainen seurakuntaliitto on yksi Suomen luterilaisista kirkkokunnista ja se perustettiin jo 1920-luvulla. Jäsenseurakunnat ovat Helsinki, Karstula, Marttila, Tampere ja Veteli. Toimintaa on myös muualla kotimaassa. 

Raamattu on auktoriteetti, johon perustamme opetuksemme, toimintamme ja oppimme. Siksi pitäydymme luterilaisiin tunnustuskirjoihin Raamatun oman opin mukaisena tunnustuksena.

Seurakuntaliiton seurakunnat ovat itsenäinen evankelisluterilainen vaihtoehto kristityille, jotka tunnustavat Raamatun auktoriteetin ja haluavat luterilaisen seurakuntayhteyden.

Seurakuntaliiton ja seurakuntien nimenmuutokset

Seurakuntaliiton ja seurakuntien nimenmuutokset

Seurakuntaliitto muutti viralliseksi nimekseen Suomen evankelisluterilainen seurakuntaliitto 19.12.2012 alkaen. Nimilyhenne Svels jäi samalla pois käytöstä ja tilalle tuli Seurakuntaliitto. Syinä ”vapaa”-sanan poistoon olivat Seurakuntaliiton sekoittaminen vapaisiin suuntiin, jotka eivät noudata luterilaista tunnustusta, sekä lyhyt, paremmin kuvaava nimi. Seurakuntaliiton seurakunnat vaihtoivat nimestään ”vapaa” sanan paremmin kuvaavaan ”itsenäinen” sanaan.

Seurakunnat ovat Helsingin itsenäinen evankelisluterilainen seurakunta (21.11.2013 alkaen), Karstulan itsenäinen evankelisluterilainen seurakunta (24.11.2022 alkaen), Marttilan itsenäinen evankelisluterilainen seurakunta (29.06.2022 alkaen), Tampereen itsenäinen evankelisluterilainen seurakunta (09.01.2018 alkaen) ja Vetelin itsenäinen evankelisluterilainen seurakunta (05.10.2022 alkaen).

Tunnustuksemme

Tunnustuksemme

Suomen evankelisluterilainen seurakuntaliitto ja siihen kuuluvat seurakunnat tunnustavat Pyhän Raamatun jokaiselta kohdaltaan varmaksi Pyhän Hengen vaikutuksesta kirjoitetuksi Jumalan sanaksi ja ainoaksi täysin päteväksi uskon ja elämän ohjeeksi.
Seurakuntaliitto ja kukin seurakunta tunnustautuu myös evankelisluterilaisen seurakunnan Tunnustuskirjojen oppiin, koska se on otettu Pyhästä Raamatusta, jolla on korkein tuomiovalta kaikissa kristillisen uskon ja opin asioissa.”

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen. Käyttäjistä ei kerätä henkilökohtaista tai tunnistettavaa tietoa. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeet.

Lue Lisää
Share This