Seurakunta


Lehti on Seurakuntaliiton ja sen jäsenseurakuntien pääjulkaisu. Se on ilmestynyt yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1925 alkaen.


Lehti tahtoo kaikessa noudattaa ja edistää Raamatun ja luterilaisen tunnustuksen mukaista uskonoppia lukijoidensa hengelliseksi ravinnoksi ja vahvistukseksi.


Se pyrkii myös ilmaisemaan seurakunnallisen elämän eri puolia, tärkeimpänä tehtävänään Jumalan Sanan ja erityisesti armon evankeliumin julistaminen ja opettaminen.


Myös uskovien yhteyden vahvistaminen ja tiedotus ovat osa lehden keskeistä tavoitetta.

Tutustu Seurakunta – lehteen sähköisenä näköislehtenä, klikkaa lehteä ja lue uudessa välilehdessä.
Tilaa hyvä lehti kotiisi

Keräysluvan numero: RA/2020/1093. Keräysvarojen käyttö: Suomen evankelisluterilaisen seurakuntaliiton, yhdyskuntajärjestyksen mukaisesta toiminnasta aiheutuvien kulujen kattamiseen, työntekijöiden palkka-, opetus- ja julistustyökuluihin.

Lehti-info

 Seurakunta – lehden pääkirjoituksia

logokuva

Hyvän Jumalan palveltavana – hänen palveluksessaan

Elokuun toisen sunnuntain aiheena on “Uskollisuus Jumalan lahjojen hoitamisessa”. Kirkkokäsikirjassa todetaan, että pyhän “tekstit kehottavat hoitamaan Jumalalta saatuja lahjoja uskollisesti ja vastuullisesti. Kristityn velvollisuus on käyttää annettuja mahdollisuuksia älykkäästi ja viisaasti, totuudesta tinkimättä.”

Lue lisää

Seppo Salo

Jos Jumala suo

Jos Jumala suo, vietetään kesäkuun 18. ja 19. päivä Loimaan evankelisella kansanopistolla Seurakuntaliiton kesäjuhlia. Kesäjuhlien tunnuslause on “Jeesuksen veren suojassa”.

Lue lisää

”Olkaa hyvässä turvassa, minä olen voittanut maailman”

Olemme yhtäkkiä, yllättäen joutuneet havahtumaan siihen, miten epävakaassa ja riskialttiissa maailmassa elämmekään. Muutamissa päivissä myös ‘sivistyneen’ Euroopan ja rauhaisan Suomemme utuiset haaveet sodan kauhujen historiaan jäämisestä on murskattu. Se pelko, mikä toki aina on jossain maailmankolkassa ollut läsnäolevaa arkea, on äkisti nousemassa osaksi myös meidän, tämän ajan suomalaisten sielunmaisemaa.

Onko meillä kristittyinä ja nimenomaan Kristuksen seurakuntana tähän jotain oleellista sanottavaa?
ON. Ja paljonkin.

Lue lisää

Messias-kuninkaasta Herran kärsivänä palvelijana (ks. Jes. 53) oli työnnetty taka-alalle hänen voimallisten tekojensa hurmaamien opetuslasten toiveissa. Niinpä Golgatan tapahtumat ja Messias-kuninkaan hautaaminen merkitsivätkin noiden unelmien surkeaa loppua. Suurin toivein ylös Jerusalemiin nousseet Jeesuksen seuraajat putosivat epätoivon syvimpään alhoon.

Ylös Jerusalemiin- ylös uuden liiton pääsiäiseen!

Lue lisää

Seppo Salo

Valoon kutsutut

“Te olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä kansa, omaisuuskansa, julistaaksenne hänen hyviä töitään, joka on kutsunut teidät pimeydestä ihmeelliseen valoonsa.” 1. Piet. 2:9

Lue lisää

Pastori Seppo Salon kuva

Tulkaa, laulakaamme iloiten Herralle

Tulkaa, kumartukaamme, taipukaamme maahan, polvistukaamme Herran, meidän Tekijämme, eteen. Sillä hän on meidän Jumalamme, ja me olemme hänen laitumensa kansa ja hänen kättensä lauma.” Ps. 95:2, 6-7

Lue lisää

Share This