Seurakuntaliiton itsenäiset seurakunnat

Seurakuntaliiton jäsenseurakunnat ovat pääasiallisia toiminnasta vastaavia. Ne ovat evankelisluterilainen vaihtoehto kristityille,
jotka tunnustavat Raamatun auktoriteetin ja haluavat itsenäisen seurakuntayhteyden

Toimintamme

Toimintamme

Seurakuntaliitossa eri tavoin tehtävä evankeliumin julistustyö on enimmäkseen itsenäisten seurakuntiemme toimintaa. 

Seurakuntaliiton ja sen seurakuntien päätehtävä on viedä eteenpäin armonevankeliumia syntiemme sovituksesta ja iankaikkisesta pelastuksesta Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme ja Vapahtajamme sovitustyön tähden. 

Seurakuntaliitto tukee seurakuntia järjestämällä muun muassa kesäjuhlia ja leirejä sekä toimittamalla julkaisuja.

Seurakunta elämän eri vaiheissa

Seurakunta elämän eri vaiheissa

Myös seurakunnan ja perheiden kohtaaminen elämän eri vaiheissa on tärkeä osa seurakuntaelämää.

Kasteen sakramentti, konfirmaatio, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminenkin ovat elämän suuria käänteitä. Tärkeitä tapahtumia seurakuntaperheen elämässä ovat myös yhteiset juhlat ja leirit. Seurakunta on mukanasi ilossa ja surussa, kantamassa kohti iankaikkista elämää. 

Työntekijämme tulevat niidenkin seurakuntalaisten luo, jotka esimerkiksi vanhuuden tai sairauden vuoksi eivät kykene osallistumaan seurakunnan yhteiselle ehtoolliselle. Paimenemme ovat tietysti myös puhelimitse tai sähköpostitse tavoitettavissa. Kotikäyntien ja yksittäisten ihmisten tapaamisen merkitys on suuri hajallaan asuvissa seurakunnissamme.

Lähetystyö

Lähetystyö

Seurakunnan päätehtävää, armonevankeliumin eteenpäin viemistä, voidaan tehdä lähellä ja kaukana. Tällä hetkellä lähetyksemme painopiste on osallistua Sley:n Sudanin lähetystyöhön rukoilemalla ja taloudellisesti tukemalla. Muun muassa Rautakannel-laulutilaisuuksissa on kerätty varoja Sudanin lähetystyöhön.

Vuosien saatossa olemme osallistuneet lähetystyöhön ulkomailla Japanissa, Keniassa, inkerinmaalla Kikkerissä ja Kupanitsassa, sekä Virossa Nõvan seurakunnan kanssa. Tampereen seurakunnassa järjestetyt Sanaa ja soppaa -illat ovat esimerkki lähelle tehtävästä lähetystyöstä. 

Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaiken, minkä minä olen käskenyt teille. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.”

Matt.28:18-20

sudan kyltti

Leiritoiminta

Leiritoiminta


Seurakuntaliiton tasolla lapsi- ja nuorisotyön pääpaino on leirityössä. Se on ollut merkittävä työmuotomme jo 50-luvulta lähtien. Isostoiminta ja leireillä tehty vapaaehtoistyö kasvattaa myös uusia vastuunkantajia. Kristillinen leirityö, joka on kaikille avointa henkilökohtaisista taloudellisista mahdollisuuksista riippumatta, on ollut suuri merkittävä tekijä ja voimavara Seurakuntaliiton toiminnassa. 

Turvallisuus- ja hygieniavaatimukset ovat edellyttäneet leirikeskuksemme uusimista, mikä on kasvattanut leirityömme kustannuksia. Vaikka leireillemme on mietitty suositusleirimaksut, haluamme yhä pitää kiinni periaatteestamme, että leireille voi osallistua taloustilanteestaan riippumatta. Tähän tarvitsemme taloudellisen tukesi. Leirikeskuksemme on nyt uusi ja ajanmukainen. Kukkian Keidas Oy vastaa sen hoidosta.

ei uutisia tapahtumista

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen. Käyttäjistä ei kerätä henkilökohtaista tai tunnistettavaa tietoa. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeet.

Lue Lisää