Pääkirjoituksia lehdistä

  vastaavan toimittajan kuva pastori seppo salo
  Seurakuntalehden vastaavan toimittajan poimittuja pääkirjoituksia.
  Seurakunta - lehti on Seurakuntaliiton ja sen jäsenseurakuntien pääjulkaisu. Se on ilmestynyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1925 alkaen. Lehti tahtoo kaikessa noudattaa ja edistää Raamatun ja luterilaisen tunnustuksen mukaista uskonoppia lukijoidensa hengelliseksi ravinnoksi ja vahvistukseksi. Se pyrkii myös ilmaisemaan seurakunnallisen elämän eri puolia, tärkeimpänä tehtävänään Jumalan Sanan ja erityisesti armon evankeliumin julistaminen ja opettaminen. Myös uskovien yhteyden vahvistaminen ja tiedotus ovat osa lehden keskeistä tavoitetta.
   
   
  Heikki

  Elämme alkukesää. Kevät ja kesä näyttävät meille uudestaan ja uudestaan toteen sen, kuinka mustasta, kuolleesta maasta nousee uutta elämää esiin. On ollut hienoa koro­naeristyksen keskellä katsoa, kuinka kukat nousevat jälleen elinvoimaisina maasta kai­kessa loistossaan. Kristinusko on täynnä sa­manlaisten kuvien toteutumia.

  Pälkäneen kunnan Kuohijoen kylässä sijaitsee Seurakuntaliiton leiri- ja kurssikeskus Kukkian Keidas. Sen vanhan rakennuksen juhlasalin etuseinällä luki joskus toistakymmentä vuotta sitten erillisistä styrox-kirjaimista muodostettuna Jobin kirjasta tuntemamme lause: Minä tiedän lunastajani elävän.  

  Onko Jumala olemassa?
  Onko Raamattu Jumalan sana?

  Raamatun ilmoituksen totena pitäminen tai sen valheeksi väittäminen ovat kumpikin uskon asioita. Sen edemmäksi ei yhdelläkään ihmiskuntaan kuuluvalla ole edellytyksiä eikä välineitä päästä.

  "Kuukausista ensimmäinen"

  ”Ja Herra puhui Moosekselle ja Aaronille Egyptin maassa sanoen: Tämä kuukausi olkoon teillä kuukausista ensimmäinen; siitä aloittakaa vuoden kuukaudet.” 2Moos. 12:2. 

  Noilla sanoilla alkaa Vanhan liiton pääsiäisen asettaminen. Israel sai tuolla ”uuden vuoden” määräyksellä käytännön muistutuksen siitä, mikä on heidän orjuudesta vapautumisensa, onnensa ja koko elämänsä perustus.